****Om EM och Vissa människors grymhet och empatilöshet mot andra djurraser är skämmande***

Nu har ännu en debatt seglat upp om hur Ukraina behandlar sina lösspringande hundar för att rensa gatorna inför EM,de lägger ut gift för att de ska dö; en långsam plågsam dödskamp.Och fångar in slänger dem i sopbilar så att de pressas sönder levande och också gasar ihjäl dem on masse.(lite som tyskarnas koncentrationsläger under andra världskriget;fast då handlade det om judar).

Detta är tyvärr ett mycket vanligt förfarande inför större evenemang runtom i världen.Självklart skulle UEFA och Fifa lägga sig i och ta ansvar inför sportevenemang,men de gör dem inte;så länge ingen kräver det av dem.Och enda sättet att få dem att känna press,det är om pengasedlarna försvinner under näsan på dem;dvs om kunder(biljettköpare) och sponsorer bojkottar tills de tagit sitt ansvar och får stopp på tortyren mot de oskyldiga djuren.

Kina förgiftade både hundar och katter inför OS och i Japan,ja i Tokyo gasas dagligen ihjäl hundar en masse oavsett evenemang eller inte.

Norge och Japan klubbar sälkutar i huvudena inför mödrarna och harpunerar valar utan ände.Dessutom,islänningar och japaner driver in delfiner i vikar och klubbar ihjäl dem medan folk står och hejar på.

På lyxrestauranger i Asien flås ormar levande  och kokas skaldjur levande, liksom ofta kräftor och humrar här;hur humant är detta?

Norges statsminister föreslog att de skulle lansera säljakten som ett turistnöje;(han förtjänar att själv bli knackad med en ispicka  i huvudet för det uttalandet).En sådan brist på empati borde belönas med lika.

Mönstret upprepar sig världen över i hur vissa människor beter sig mot djur,vilda som tamdjur.Hur rovdjuret människan,Homo Sapiens, ser sig som jordens ledare och besegrare.Och med ett sådant tankesätt kommer ju ansvar som bara fåtalet visar.

Det återspeglas i vad vi äter,vilka kläder vi köper ,vilka möbler ,eller tex kosmetika vi handlar .Hur vi väljer att leva, med eller utan djur.Vissa lever av djur och ger ingenting tillbaka till dessa för detta.Bara tar och tar,och kräver och kräver,mer och mer för att tjäna sina pengar på djurs lidande.Cirkusar där massor av djur plågas,gatumånglare med fastkedjade apor,vadslagning vid arrangerade hundslagsmål, tuppfäktning,tjurfäktning,åsnor som packas överfulla och har ihopknutna bakben och tvingas gå långa sträckor i hettan.Hundkapplöpning,Häst”sport”;trav och galopp.Jag minns också en stackars vettskrämd ren utanför PUB när samerna ville visa sin ”etnicitet” i storstaden.

Djur används och testas för allt-från kosmetika till kärnvapenprover och rymdfärder och hur skadligt alkohol är.Precis som om inte alla redan vet att alkohol och alla andra droger är farliga och skadliga…

Vissa betalar dyra pengar för att hetsjaga skyddslösa ”bytesdjur” för ”nöjes” skull

Hur många människor skulle acceptera att utnyttjas utan att ens försöka kräva sin rätt?Därmed blir det ju vårt ansvar att se till att alla försvarslös djur har det bra.Husdjur, men även alla andra djur borde åtnjuta vår respekt;vare sig det handlar om varg,får eller grisar,eller kor, höns,getter eller vilket annat djur som helst Varför ska de plågas för vår skull?

Det finns många sätt att undvika att andra levande behöver plågas för att vi ska leva.

Det finns vegetariskt att äta,allt ifrån Alladåb till Ödla-samma konsistens och smaksättning i massor av affärer världen runt.Inget djur skulle behöva lida,känna dödsångest och slaktas.Det finns kläder ,som tex stövlar,skor,handskar jackor osv i konstimitation,ännu så länge litet utbud här i Sverige men desto större som går att beställa ifrån USA,England,Danmark och flera länder till.

Bättre kvalitet-för ingen har väl gått på den där usla reklamen om att ” skinn och mocka andas bättre då det är naturligt”.Tänk efter,har ni någonsin upplevt att något dött ”andats bättre” vare sig skinn eller mocka?Det enda som växer på människan efter döden är två saker som redan är döda ; dvs håret och naglarna.Allting annat ruttnar,tills slut dessa två ting också.Microfibrer som fyllning i jackor används av folk i extrem kyla -inte gåsfjädrar som ryckts av levande gäss.Detsamma gäller microfibrer som fyllning i täcken-de svalkar och ger värme -allt beroende på temperatur.Varför har ingen(mig veterligt) kommit på att tillverka imitationsfjädrar till varje påsk?Vilka affärer som skulle kunna göras och ännu viktigare ,massor av fåglar skulle besparas lidande.

Det finns ingen anledning att gå ut och störa i skogarna och jaga dess invånare-njut istället av mångfalden och respektera deras livssfär.Precis som du vill att din egen livssfär ska respekteras av andra.Vem har gett självutnämnda jägare att släcka ljuset i någon annans ögon?Oavsett rastillhörighet.Vem annan än dessa människor inbillar sig att vi har rätten?De jägare som säger sig tala för djuren;de kan ju inte själva tro på att föra talan för någon som man dödar?

Det vore som om King Kong(som förresten är vegetarian gorilla som han är)skulle säga sig tala för människan och samtidigt äta upp oss, eller bara krama sönder oss-det går bara inte ihop.

Det mest konstiga är att de som protesterar mot detta tankesätt ofta kontrar med ”varför vi inte bryr oss om barn tex”.Hallå!?Såklart bryr vi oss om barn,de är också oskyldiga,så dem måste vi också skydda mot allt ont i världen och sådant de inte själva förstår är farligt för dem.Hur många utnyttjar inte dem på all sorts vis för att tjäna pengar?Och hur bär inte olika länders människor sig emot varandra , och se på inbördeskrigen som härjar och har härjat världen runt:hur mycket lidande har inte dessa inneburit för både djur,barn och vuxna?Men vem startade dessa?Ja inte var det djuren,barnen utan de vuxna.

Att uppskatta hur många djur som lider världen runt minut efter minut är omöjligt.Dock gav DogWhisperer Cesar Millan en uppskattning runt 600 miljoner lösdrivande djur i världen.Lägg till ovanpå den siffran alla som inte är lösdrivande utan fastbundna,kedjade och plågade av människor runtom i världen.Och lägg på ovanpå detta alla djur som tvingas till långa,trånga varma transporter på väg till slakterier runtom i världen och sedan tvingas köa medan de hör och ser andra av samma ras sparkas,plågas och mördas och styckas inför deras ögon och öron.Vem säger att tusentals Auschwich ännu inte existerar runtom i värden?Det är bara frågan om vilka folkslag vilka djur raser som vi ,självutnämnda herrefolket,bestämmer oss för att göra som vi vill med.

Jag skulle kunna utöka denna skrift men skriver mer en annan dag.Läs gärna Cesars tankvärda ord om människans möjlighet att välja sin väg i livet,något som inte sker för djur utan människans hjälp;klistra in nedanstående adress i adressfältet;

http://www.cesarsway.com/newsandevents/cesarsblog/World-Stray-Animals-Day?utm_source=mobilestorm&utm_medium=email&utm_campaign=April12NL_1

 

PS.En kommentar från en icke vaken läsare av ovanstående skrivet,lite osnuten och så uppenbart en av dem som ser sig själv först;och det är ju ett tankefel när man talar om empati….

Svaret till honom;Hallå kontakt jorden anropar;Läs ovanstående igen,håll reda på detaljerna som står,(skilj på UEFA och FIfa ifrån PETA,ok?, och gå gärna in på You Tube och beskåda vad som sker med hundar och katter (och alla andra djur världen över).Och tänk till;förresten jag ska ge dig ett argument till för vegetarism;Om betesmarkerna fick bli odlingsmarker så skulle världssvälten försvinna och dessutom skulle jordens värme minska få gasutsläpp ifrån alla arma köttdjur inte längre skulle stiga till väders och tillsammans med bilarna stå för jordens kommande förintelse pga växthuseffekten.Och andra djur slipper ,som sagt,lida för att du ska äta.Tror inte att du skulle gilla om någon kom och bet av en bit av dig, en dinousarie (eller björn)och började tugga sig igenom  dig(även om du kanske haft ett bra liv hitills?Sist men inte minst, jag undrar om Cesar Millan ens var gående på 60-talet?(Han föddes för din information 1969).”Man” vet jag inte heller vem det är,men det är nog bättre att ha fakta istället för att fälla plumpa och oigenomtänkta kommentarer;men tack för att du är ett perfekt exempel (tyvärr)på rovdjuret människan:) Läs gärna alla PETAs sidor och Djurens Rätt så kanske även du börjar se människans mönster mot  andra djur som du verkar blind för i din kommentar.

Läsarens kommentar nedan;

Du borde skilja på äpplen o taggtråd, till att börja med. Djur avlivas, de mördas inte.
Hetsjakt är inte tillåten i Sverige, ödlor är inte ett vegetariskt alternativ Varför skulle alla bli vegetarianer/veganer? Om de nu lever ett bra liv innan se blir mat?
Man blir en bättre förkämpe för djurskyddsfrågor om man skippar de fanatiska veganargumenten, helst lämnar man PETA ute oxå.
En hundtränare med metoder från 60 talet är inget som bidrar till din trovärdighet heller för den delen.

”Fånga in hundarna, behandla o vaccinera de som är i skick att bli friska o så kastrerar man dem innan de släpps ut. Problemet med herrelösa hundar försvinner mer eller mindre på sikt med en sådan metod.”

Annonser

Om drakpressen

Jag är författare, ännu så länge endast publicerat miniromaner och en och annan novell i tidningar under åren.Har även studerat sång hos operapedagog i flera år.Försöker få tid att revidera mina ca 2400 skrivna sidor.Det sistnämnda har jag försökt att få tid och energi till sedan jag flyttade till Gotland i augusti 2006.Dock har jag varken fått tid eller ro sedan jag flyttade hit utan istället utsatts för en veritabel hetsjakt av grabbar och gubbar anställda i offentlig tjänst vilkas konsekvenser har tagit upp mycket av min tid och energi.Detta och mycket annat kommer jag att skriva om i bloggen som jag bygger upp pö a på som andan faller på.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s