*****Whitney Houston-igen****Var finns respekten för integriteten hos media****

 

För några dagar sedan studerade jag obduktionsprotokollet för Whitney Houston, inte av någon morbid nyfikenhet utan för att jag verkligen ville veta vad som hände.Rädd och obehagligt berörd av att bli påmind om sin egen förgänglighet när man läser de kyliga svartvita dokumenten,mycket detaljrika.Vissa saker förstår man inte varför de lämnar ut-personliga privata saker.som inte har ett dugg med dödsfallet att göra.

När jag idag fick syn på en ung kvinnlig journalists sammanfattning av The Suns (och de är ju kända för att sprida sanningar 🙂 obduktionsprotokollssammanfattning i Expressen så blir jag lika upprörd igen fast av illamående av hur andra människor ännu en gång försöker sätta sig till doms ,och full av felaktigheter är artikeln;undrar ens om vi läst samma obduktionsprotokoll?Mest stötande är respektlösheten inför W.H ,att hon ses som fritt villebråd,man kan också undra vilket slags ”journalistiskt” intresse en schabbligt ihopsatt artikel i detta ämne har för mening?

Eftersom en del fakta är fel i journalistens skrift så tar jag upp hela dyngan här;(om inte The Sun har haft ett alldeles eget att gå efter med sina uppgifter då).

1.Ärr .ett ärr fanns;vem har inte det? 2.Blåmärken;lila sådana,vem har inte det när döden inträtt? 3. Spåren av droger var kokain, det övriga var lagliga mediciner smärtstillande,ångestdämpande och allergimedicin                                         4.Det konstaterades att hjärtat var i god form  och levervärdet normalt. 5.Hudflagorna som lossnat ansågs dels bero på att folk lyft kroppen ur badkaret efter lång fukttid och framförallt  efter de pads som fästes på höger och vänster framsida vid återupplivningsförsöken. 6.”Hål” i näsan;förtunning i skiljeväggen i näsan;det kan man ha utan att ens det beror på droger. 7.”Saknade 11 tänder” ;nej då,däremot fanns elva nedslipade tänder som fästs skalfasader på;hur många har inte detta efter 30? 8.”Ärren på hennes kropp ska ha varit en blandning av skönhetsingrepp, bland annat en bröstförstoring, och självförvållade skador.” Det enda som nämndes(och varför undrar jag) var att bröstimplantat fanns.Plastikkirurgen hade nog inte lämnat ärr som syntes som ”självförvållade skador”….Ärret vid magen kan ju troligtvis vara efter kejsarsnitt.

En grej glömde journalisten nämna ;en peruk också;(The Sun missade inte detta );dock hade hon allt eget hår kvar men hon ville väl vara extra fin i håret.Jag tyckte hennes frisyr var urtjusig och hon var vackert elegant.Men framförallt kunde hon sjunga och varför inte ta fasta på detta arv ifrån henne och låta henne vila ifrid.

The Sun har tom ritat upp en docka,en kvinnofigur(givetvis;det är ju The Sun) och markerat och noga skrivit ned varje ärr osv.

Tänk om de istället hade satsat pengarna och skriften på att tex hjälpa yngre fattiga missbrukare?Då hade de iaf  kunnat misstas för humana-vad nu det ordet betyder-egentligen?

Nej minsann DN;s Cronemans ord vid ordet bön efter Whitney Houstons död håller än;”Nej men vad fan,nu mår jag illa.Först går drevet i åratal med gottande i alltmer chockerande bilder på sångerskan ,märkt av missbruk ,och nu när hon är död så ska de församlade be en bön.Om Jesus kom tillbaka nu och såg allt som görs i religionens namn så skulle han aldrig kunna sluta spy”…..

R.I.P  Whitney♥♥

 

Annonser

Om drakpressen

Jag är författare, ännu så länge endast publicerat miniromaner och en och annan novell i tidningar under åren.Har även studerat sång hos operapedagog i flera år.Försöker få tid att revidera mina ca 2400 skrivna sidor.Det sistnämnda har jag försökt att få tid och energi till sedan jag flyttade till Gotland i augusti 2006.Dock har jag varken fått tid eller ro sedan jag flyttade hit utan istället utsatts för en veritabel hetsjakt av grabbar och gubbar anställda i offentlig tjänst vilkas konsekvenser har tagit upp mycket av min tid och energi.Detta och mycket annat kommer jag att skriva om i bloggen som jag bygger upp pö a på som andan faller på.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s