TILLÄGG OM DUBBELCENSUR ***OM censur även på Gotlands Närpolis hemsida när Carin Götblads dubbelmoral illustreras****

Nu blev jag irriterad på Närpolisens Gotlands Tryggve Polis Karlsson då han faktiskt gått in och tagit bort flera månader gamla inlägg ifrån mig och dessutom tagit bort inlägg av en person ,Janne Bergström,som kommenterade mitt inlägg.Han talade bl a om att han hade två föräldrar som varit poliser och vi spann lite tråd om att det inte var poliser i allmänhet jag ”ogillade” utan endast  i synnerhet poliser som inte gör sitt jobb.alltid-även om det är en släkting eller en gammal kollega som begått brott.Därför publicerar jag inläggen här(mina är då borttagna) och fotografiet som var upprinnelsen till våra inlägg.

Jag mailade Tryggve Polis Karlsson utan svar även om detta,

 • Vanja Essy

  för ungefär en minut sedan

  Vanja Essy

  • Hej igen,nu såg jag att du tydligen även har censurerat tidigare inlägg vid ett fotografi på Fredrik Persson och även den person som svarade mig på detta inlägg.Varför gör du detta för en överordnad ?.-det skulle Fredrik.P aldrig gjort för dig,om han inte hade haft egen personlig karriärvinst utav detta.Det var ju helt relevanta kommentarer om hans handlingar och utseendet (att han dolde ögonen och med näsan i vädret ) som gjorde ett obehagligt intryck.Mitt första intryck av Fredrik Persson i tjänst var närmast en förtryckande fascistattityd gentemot kvinnliga brottsoffer(mot mig som brottsoffer).Och att han sedermera satt och skrattade åt mig (lutad mot en polisbil i Visby)när jag haltade förbi ett halvår efter pedofilens misshandel av mig gjorde inte mitt första intryck av honom svagare i minnet precis.Att han inte heller utreder brott pga släktskap med gärningsman ifråga gör ju honom än mer olämplig som polis.
   mvh,Vanja Essy

Jag kan inte låta bli att fundera över det faktum att en gatupolis censurerar åt överordnades fördel;varför?Det skulle de aldrig göra för dig Tryggve;om de inte hade något karriärmässigt att vinna på det)..

Nu har jag lite svårt att bedöma om Tryggve är 52 eller 60 år,men om han är det andra nämnda så är min nästa mening ett faktum;Jag kan heller inte låta bli att spekulera över det faktum att Tryggve ”Polis” Karlsson bor i ”Mörkrets  Hjärta”,dvs Fårösund;byn där hetsjakten startade mot mig.Där bor även Anette Wilens kusin;f d sparkade polischefen Thommy Anderberg han som spred ut en massa uppgifter om mig;brott mot tystnadsplikten heter det visst,varav hälften inte ens är sanna, som ledde till att hetsjakten accelererade mot mig ifrån dränghjonen till chaufförer.

Inte nog med det ,gott folk,det Tryggve tagit bort är att jag skrev ;att den s k polisen med kepsen är ingen annan Fredrik Persson,den ”polis” som skrek åt mig i luren och sa att ”du trakasserar poliser”!

Det Fredrik Persson avsåg var trakasserier var att jag hade ringt till två civilpoliser och jag undrade vad de hade gjort inne på några av mina anmälningar då de inte var utredare?(Lustigt nog så verkade inte Fredrik.P heller inse att han själv låg väldigt nära grova trakasserier med det vrålande och mycket påträngande(aggressivt hotfullt) sätt att uttrycka sig han hade.

Som jag skrivit i bloggen tidigare om just denna aggressivitet han sände ut så var han nog väldigt rädd att bli avslöjad som kollobratör  och även den som begått brott mot tystnadsplikt. Att detta är mycket troligt visar också det nyligen skrivna i Gotlands allehanda att skåningen Fredrik Persson (förutom stor i käften mot kvinnliga brottsoffer) ska ”få” pendla till jobbet i Stockholm.

Givetvis låter det ju som ett karriärkliv att få jobba i Stockholm, men faktum är att jag tror inte att det är bättre än vad en  annan av högdjuren åkte på när han fick återvända till Stockholm som ”vice chef för rikskriminalen” (bättre än att vara  ställföreträdande=reserv);denna titel innebar i praktiken ”vice chef för ordningspolisen”.Och ordningspolisen är ju lika högt rankad inom kåren som Trafikpolisen som t o m är snäppet lägre.Så man får se det som en degradering i praktiken ;det visar sig snart i yrkesbeskrivningen som låter annorlunda än Gotlandstidningens första beskrivning.

Tryggve Karlsson är med på fotot som närpolis så den kollegiala ådran satte in även denna gång hos honom.Återigen- varför?   Janne Bergströms  inlägg är kursiverade i nedan inkopierade kommentarer. Fredrik Persson är till vänster i bild.

den 25 augusti 2011

Jaha nu var det dags igen.Censur för mig på Gotlands närpolis hemsida.Vänligt men bestämt.

den 16 mars

Man blir så glad i hjärtat / Tryggve.
Under en ceremoni erhöll de diplom, medalj och en summa pengar som polismyndighetens uppskattning för deras rådiga ingripande som hjälpt Polisen.
Länspolismästare Carin Götblad anser att det är viktigt att Polisen visar sin uppskattning f…ör agerande som går utöver vad man kan förvänta sig.- Andra personer som läser om vad dessa personer gjort blir inspirerande och tänker kanske över hur de själv skulle agerat i samma situation, säger Carin Götblad. ”””””
Hallelulja!
Carin Götblads dubbelmoral är rent morbid,men så är det alltid med folk högre upp inom kåren har jag lärt mig under de senaste åren.
Tryggve Karlsson tog bort mina inlägg vilket jag anser är att censurera,jag förstår hans tanke om att sidan skulle bli överbelastad med diskussioner,;Men en kort notis där Carin Götblads dubbelmoral illustreras är ingenting som tar upp spaltmeter precis.
Detta var vad tryggve Karlsson skrev till mig om sitt borttagande av min kommentar på närpolisens sida.

Tryggve Polis Karlsson

Markera de meddelanden som ska vidarebefordras.
Sök efter meddelanden att ta bort.
 • Tryggve Polis Karlsson

  för 16 minuter sedan

  Tryggve Polis Karlsson

  • Hej Vanja! Såg dina kommentarer på vår sida. Tror att det inte är rätt forum för dina frågor utan du måste nog ställa dom högre upp för Carin Götblad läser nog inte våra inlägg. Tryggve

 • Vanja Essy

  för 10 minuter sedan

  Vanja Essy

  • Hej du,Nej men alla andra gör det .detta gäller ju inte bara Carin Götblad utan många fler.Och här sitter hon ju på din hemsida och talar sig varm om att ”våga gripa in” vid brott.Detta är ju allmängiltig information som inte bör censureras på en närpolissida,inte sant?mvh,Vanja Essy

 • Tryggve Polis Karlsson

  för 4 minuter sedan

  Tryggve Polis Karlsson

  • Vår sida är ingen debattsida utan den är till för information ut till allmänhet vad vi gör och har gjort. Om du vill debattera och föra fram dina synpunkter ang hur polisen sköts hänvisar jag till pressens insändarsidor och debatter. För annars kommer vi drunkna i massa saker för och mot och det är inte vårt syfte med vår sida. mvh Tryggve

 • Vanja Essy

  för 2 minuter sedan

  Vanja Essy

  • Jag kan förstå din tanke,men en kort notis om bl a Carin Götblads dubbelmoral är ingen debatt utan endast en verklighetsbeskrivning .mvh,Vanja

  Detta var vad jag ville föra fram.Ojsan skojsan Carin Götblad,tänk vad rådigt att belöna ungdomar som ingriper vid brott.

 • Värre är det med korruptionen inom egna leden och jag undrar när du tänkt att svara mig på mina frågor om nedanstående som ju du känner till sedan flera år via mina telefonsamtal och mail som du struntat i att besvara i försök att skydda dig själv och kollegor.
 • Gotlandspolisen råder ju under Stockholms län och här är kriminaliteten
  utbredd och korruptionen hos polisen,åklagare och domare  satt i system.

  Under 5,5 års tidhar jag en 40+ kvinna utsatts för hetsjakt av ca 60
  offentligt anställda busschaufförer som kvinnlig
  passagerare.Misshandel,2 mordförsök,olaga hot,falska angivelser,sexuella
  ofredanden ofredanden,förolämpningar dagligen pga brott mot
  tystnadsplikt av polis,åklagare och domare.De skyddar kollegor och släktingar och partners och begår brott på brott i tjänsten.

  Inte ett finger har lyfts för att utreda eller få stopp på
  trakasserierna och man har hånat och bespottats av myndighetsfolk när
  man krävt svar och resultat.Kaffepengar är vad jag erbjudits.

  Korruptionen går ända upp till Stockholms internutredningar liksom till
  Bengt Svenson och den f d s k länspolismästaren Carin Götblad liksom
  till åklagarmyndighetens rättsenhet Nils Rekke och vidare till
  Riksenheten för polismål Björn Ericsson till Rå Peter Lundkvist och fans
  moster.

  Framför allt så finns en stark rädsla hos många poliser att ”skvallra” på kollegor som begått brott i tjänsten som som drabbat enskild person.Detta beror mest på att de allra flesta är väldigt karriärinriktade och bortser ifrån lagbrott inom kåren före att riskera sin egen kommande eller pågående karriärstege inom organisationen.Detta gäller f ö inom åklagarmyndigheten liksom i domarskrået.Det viktigaste är titlar och årslön än att bry sig om rättvisa  och att alla är lika inför lagen och att de ska göra sitt jobb i alla lägen ,inte bara där det passare dem för statistik och karriärs skull.
  F ö så är ju många ingifta i varandras  familjer,särskilt högre upp i karriärstegarna vilket är ytterligare ett hinder att kunna bedriva och verka rättssystemet korrekt, vilket enormt gagnar korruptionen som frodas.

  Läs gärna min blogg om vad jag råkat ut för;www.vanjaessy.com ”””

 • Nej då ovan skrift ville inte Tryggve Närpolis Karlsson ha på sin sida.
 • Trist . och man känner sig allt annat än trygg  här på Gotland som enskild kvinna.
Annonser

Om drakpressen

Jag är författare, ännu så länge endast publicerat miniromaner och en och annan novell i tidningar under åren.Har även studerat sång hos operapedagog i flera år.Försöker få tid att revidera mina ca 2400 skrivna sidor.Det sistnämnda har jag försökt att få tid och energi till sedan jag flyttade till Gotland i augusti 2006.Dock har jag varken fått tid eller ro sedan jag flyttade hit utan istället utsatts för en veritabel hetsjakt av grabbar och gubbar anställda i offentlig tjänst vilkas konsekvenser har tagit upp mycket av min tid och energi.Detta och mycket annat kommer jag att skriva om i bloggen som jag bygger upp pö a på som andan faller på.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s