***Är det sådant kollegor gör mot varandra och passagerare?***Hu!*****

Idag efter en solig skön dag utomhus så var det dags att bege sig hemåt,och då tänkte jag stiga på bussen från hamnen.Ingen färja kommer in idag men min buss var en av dem som skulle vara där iaf.Jag och en vän väntade i god utsatt tid, en annan buss kom körande och stod länge och väntade och tittade på oss(föraren alltså,inte bussen 🙂

Efter 10 minuter kom ”min” buss och det var tur det;för den chauffören var tillsagd att det inte fanns någon i hamnen som väntade ,men han var klok och åkte förbi iaf.Han frågade om jag hade pratat med den andre chauffören och sedan vart jag kom ifrån?Jag sa som det var att jag hade väntat i tio minuter  vid en bil.

Då gick det upp för mig att den förste föraren hade försökt lura sin kollega att inte köra ned så att jag skulle missa bussen och få vänta flera timmar på nästa.Vad är det för slags person) som tänker och agerar i sådana banor?En sadistisk chaufför?En som kravlar runt i sin egen dyngpöl;en liten lort?Tycker han att 5,5 års terror mot en enskild kvinnlig passagerare inte är nog,satsar han på 6-årsrekordet mot sommaren?Är det så att han är sur för att hans ”kollege/krogkompis” fick ett besöksförbud mot sina egna flickebarn?Eller är hans sotis för den sammes fanatiska/förhäxade (om än något dubbelt) intresse av mig?

Nu är det så att jag mycket väl känner igen den lille sprätten,kortsnaggat gråblont hår och smala svarta solbrillor.En riktig mes bakom solbrillorna och med det där inställsamma flinet med en glugg mellan framtänderna;du körde Lärbroturerna då, och jodå jag kände igen dig idag också.Kan man räkna med att en sådan någonsin ser sig själv och börjar analysera sig själv och sitt beteende?Jag tvivlar ,tyvärr,på detta;ty när han märkte att han var påkommen så stack han fort iväg från hamnen,men däremot hade han ingen brådska ifrån busstorget.Han drog ut på tiden så att han skulle komma efter ”min”buss(om han nu trodde att jag inte redan hade identifierat honom)om jag istället skulle ha sett honom när han körde om.

Nu ska jag beskriva några situationer om hur vissa av chaufförerna kan uppträda mot en kvinnlig passagerare,som är en av dem passagerare som betalar dessa chaufförers löner.

Deprimerande är vad det är att vuxna individer beter sig som sadistiska småglin fast med vuxna mäns hela styrka.Jag ska ge er några exempel till på hur vissa av chaufförerna beter sig i i betald tjänst fast man egentligen smickrar dem genom att ge dem uppmärksamhet.De har ingenting att få uppmärksamhet för mer än sitt oprofessionella uppträdande i tjänsten.Jag menar,om de är missnöjda med sitt jobb och sina liv så får de väl ta och göra någonting åt det och inte låta det gå ut över passagerare pga det faktum att de hatar vissa kvinnor.Antingen för att de vet att de aldrig kan få dem eller aldrig kan bli dem….

-Nedanstående beskrivna kan ge mardrömmar-fastän de är än värre att behöva skåda i verkligheten-

En person beskrev dem som att de förde tanken till det där första banjoackordet i ”Den sista färden” …så  förstår ni känslan de inger

Jag funderar över hur vissa de här chaufförerna är funtade ,de som kallar sig kollegor till den initierande gärningsmannen för de uppträder ju inte som några kollegor mot honom precis.(Däremot kan de använda honom som”ursäkt” till att bete sig fult mot mig).

En av kollegorna yttrade sig på följande sätt om honom .”Han är som en evig dokusåpa ,det tar aldrig slut.Han är som stationens clown”..

Utom skratten på sin sida då,tänkte jag.Jaha, det var så de såg på honom;som deras driftkucku på  betald arbetstid.

En av cheferna sa i ett försök till ursäkt.”Jag vet inte vad den där djävla idioten har hittat på”…    de andra kollegorna retades med honom om dig.”…(Ja faktiskt hetsade de honom ända fram till misshandeln som kunde ha slutat med min död om jag inte hade hunnit ut ur bussen)…Och sånt tycker ju de där dräggen är ”så djävla kul”… Eller när han försökte köra över mig med bilen utanför ICA i ösregn hemma i Fårbyn…..Kul kul

Jag pressade den där chefen om ”det där retandet”.Då sa han; ”Det är en hetsjakt mot dig som startat på stationen”.(Och det behövde han ju knappast tala om för mig som busspassagerare;värre var det nog med dem som deltog i den;de verkar inte ha vett att inse att alla människor omkring dem ser hur de beter sig;det är bara de själva som inte är medvetna om det).

Och vad hade de andra chaufförerna med något som helst av detta att göra?..(Om de ändå betraktar honom(om möjligt) som mindre vetande än sig själva varför sätter de då någon som helst tilltro till hans  pladder)?Det är ju inte så att de bryr sig-de vill bara ha sadistiskt roligt på andras bekostnad.Vad är de för slags människotyper?Vad gör det dem till för slags människor?Är de ens medvetna om sig själva som andliga varelser?Upplever de andlig medvetenhet alls?Hatar de sina liv så mycket att de bara har sin egen djävlighets vardag att dela med sig?

Undrar om de någonsin ens reflekterar över sin egen uppenbarelse?..Nä, gud är nog barmhärtig mot dem i DET avseendet iaf.

Att grabbarna och gubbarna aldrig upplevt någon romantik,det är ju inte så svårt att förstå när man ser dem..Så det är klart att de tyckte att ”det här va ju djävla kul”…dvs rötäggen i busskåren ,.. och de är många.Och sedan ska vi inte glömma medlöparna;”de är idioter” sa chefsjuristen om dem.Helt ackurat beskrivet.Sådana fanns det ju gott om under nazisttiden vid andra världskriget.Medlöpare;de som tycker att ”de e ju djävla kul ”…de dyker alltid upp när en vacker väv vävs ,för då vill de förstöra och göra allt så fult som de själva är och den värld de lever i.Och de hatar allt de inte själva får-konstigt att de ändå är medvetna om det faktumet?Att de aldrig kommer att nå den där magiska väven…någonsin

Jag kan tänka mig att om man känner sig maktlös,ful och värdelös -då är man nog som de är.Försöker känna lite ”power” korta stunder under sin trista arbetsdag,och då driver de med honom,som,(om möjligt) förstår ännu mindre än de själva.Driftkuckun,han som får dagarna att gå lite fortare iaf,deras långa gråtrista dagar,en efter en,vecka efter vecka,år efter år.

Som den där lille benige chauffören med lite grå strån kvar ,han är så bitter-t ful  och i total avsaknad av auktoritet så att ungdomarna flinar sinsemellan och säger lagom högt; ”Hin Håle kommer…dödsskallen kommer”… Den lille knastertorre han sprang runt och lekte att han höll reda på mig som passagerare-gestikulerade cirklar åt en  annan chaufför;att nu ,nu skulle hon hem minsann igen -en som var raka motsatsen för denne fick knappt plats framför ratten pga sin feta buk.Alla de där fula korkade hånflinen med andra gärningsmän;bara för att han saknar karaktär och inte äger ett uns av auktoritet.Hu!

Sådär höll han på ,vid ett tillfälle höll han på att svimma när han fick syn på att jag satt på bussen och iakttog honom .han var precis på väg att hoppa upp för att prata med chauffören som skulle köra min buss då han såg mig.Då hoppade han ut och gick och gömde sig halvt bakom en buss;kollegan fnissade åt hans fega beteende.Konstigt nog,för just denne chaufför har inte heller legat på latsidan med att trakassera mig som kvinnlig passagerare.Vare sig det handlat om att samla ihop ett gäng av chaufförerna i Lärbro när de en gång ställde sig och glodde på mig när jag satt på en buss vid stationen;Där stod en hel hög av smällfeta fula gubbar och flinade åt mig;ja vad säger man om ett sådant beteende;Banjoackordet från den där filmen hörs i bakhuvudet tillsammans med varningsklockorna.Eller när densamme chaufför skämde ut sig för en hel busslast av Stockholmare som skulle åka hem från semestern på Fårö ,och han återtog sin hysteriskt hotfulla attityd när jag ifrågasatte hans vidriga beteende mot mig när jag hade stigit på bussen i stan.

Tänk den chaufför som kallas för Fantomen av de s k kollegorna-jag menar,jag skrattade så att tårarna  rann när jag hörde jämförelsen.Och Fantomen gråter nog av skratt åt liknelsen;han kanske missar ett morgonjobb för att han får svårt att sova pga den lustigheten.Och om djungeltrumman skulle skicka ut ordspråken in i PlastFantomens sömns drömmar. ”Det finns nätter då Fantomen lämnar djungeln och går på stadens gator som en vanlig man”.Eller  Att vakna i mörkret och se Fantomen – en fasa för onda män.Eller kanske den bästa; Du hittar aldrig Fantomen – han hittar dig.Ja,om så, då smälter nog skinnet på plastFantomen av skräckens svettningar.

Den där beskäftige, kopparansiktet med grått tunt hår som ska låtsas känna något ”ansvar” för vad bl a han ställt till med för mig ,och projicerar det på initierande gärningsman;t e x förmanar honom  som någon slags ”Big Daddy” eller är det inte ”Sugar Daddy” det kallas?Hu!Tror du inte att jag vet vem du är och din roll i denna smutskletiga historia till hetsjakt av mig?

Eller han den där andre chauffören som de två söta skolflickorna fnissade om när han kom körande till hållplatsen;”Trollet kommer”…De kunde knappt hålla sig ifrån att fnissa under nästan hela bussfärden.Och jag förstår dem;de klockade honom på pricken, Det lite längre håret,med de grova,truliga ansiktsdragen och så de fyrkantiga glasögonen ovanpå det;Trollet är verkligen här och han kör bussen!En annan gång körde samme chaufför när den där kepsprydde ölmagade chaufförstypen kom på,packad på lördagskvällen såklart.Han stirrade på mig ,vände sig ,men kunde inte låta bli att glo igen ,och sedan hängde han över chauffören och babblade på över honom ,chauffören hade fullt sjå att hålla koll på vägen och försöka hålla i ratten.Fyllechaffisen  satt i förarbåset tidigt morgonen därpå ,stinkande av sprit och bakfylla, och körde med darriga bakfyllehänder buss den dagen.Inte något att rekommendera som reklam för öns busstrafik precis.Och jodå du kepschuffören;jag vet vem du är också och din roll i den här lågvattenmärkeshistorien.Det framkom också i myndighetsdokument.

Jag minns hur en viss polisassistent och en chaufför skrattade gott åt min  beskrivning av en av de andra chaufförerna då jag inte visste hans namn;”Galten”…?”Ja, då vet jag vem du menar”…      (En galt är ju söt i original men inte i människogestalt precis).Det ironiska är att just den där chauffören som omnämndes;han är en  sadist.Allt ifrån hans hånflin och hans små stickiga,elaka blicks ögon som ligger inbäddade i ansiktets fetma ;jag antar att det är det som de avser med öknamnet.Fast igen,en galts ögons blick är inte hatiska och skulle aldrig hånflina om han kände sig bortgjord.Och att ljuga i förhör är också ett brott-tänk att han gjorde det i försök att skydda en pedofil och en sadist gentemot kvinnor;vem försvarar en sådan och i vilket syfte?Men denne galt i människogestalt ja,han tycker ju verkligen om att glo,peka och hånflina ,varför gjorde han det där i stationsdörren med flera ur dränghjonen bakom sig?Varför måste fegisar alltid vara flera;är det för att de inte är någonting alls när de är själva?Om du står fem sekunder extra kvar och mäter honom med blicken när du ska lösa biljett då svettas han.Han vågar aldrig möta din blick;flackande som alla lögnare har;en flackande blick.Hans attityd är som en trotsig 12-årings på väg in tonåren;Hjälp!

Eller den där andra lilla rultan;tjock så att hon kallas för suggan och med hår som ser ut att vara gjort av torkad svamp.Tanken har föresvävat mig;”Who does your hair?,it`s so Svinto” …Är det en kvinna eller man? frågade en person en gång när hon såg henne för första gången.”Hennes fetma gör hennes ansikte så tungt att halsen drunknar i fettet och hakan pressar allt ned till nyckelbenet och var gång hon öppnar den absurt lilla munnen så ser hon ut som en grävskopa”.Någon sa att hon är kär i just ”Galten”.”Vilket radarpar de skulle bli,utbrast den beskrivande kvinnan förtjust;Många små killingar .Hahaha”… Jo kul,fast synd om killingarna,tänkte jag då.Ironiskt nog så har just denna blivit FB kompis med intierande gärningsman;incestpedofilen.Och han som kallade henne för ”suggan som aldrig får nog av galten”; En annan gång yttrade han: ”Om jag varit kvinna och såg ut som hon så skulle jag skjuta mig i huvudet”.     Vilken vän,va?Dem gäller det att välja noga….

Och så hon ,den där andra chauffören då, hon med det halvlånga håret som alltid flinade som om hon visste något som jag inte visste;(Jag tvivlade på det redan då .).  Hennes ständiga tuggummituggande och notoriska sms;ande under färden/erna.Minns en annan gång då jag steg på bussen och hon ilsket granskade mig då jag hade blekt slingor i mitt mörka hår.Hon gillade det inte talade hon om för mig med hela ansiktsuttrycket;gillade det verkligen inte;men hon var tvungen att sluta sitt stirrande granskande av mitt hår för att slå in biljetten och sköta sitt jobb;dvs köra bussen vidare framåt.Två dagar senare fick man se henne i nästan helblonderat hår;så irriterad blev hon tydligen på mina slingor.”Hon fick tantlook”menade ovan nämnde initierande gärningsman, och hon insåg nog att hennes 60+ påökades, för det ljusa försvann ganska snabbt.Tyvärr inte hennes tonåriga attityd.

Eller den där chauffören med pudelhåret,som inte verkar förstå att det hårmodet försvann redan på 90-talet.Han som stod där vid Hemse stationen och hytte med fingret till kollegan vars buss jag satt i som om han menade;”Du får inte röra henne,ajja bajja”.Chauffören till ”min” buss ringde upp honom och frågade vad f-n han sysslade med?Jag skulle vilja komplettera med;Tror du inte att jag vet vem du är av gärningsmännen? till den förre.Hu!Du borde gå hem och begrunda ditt eget familjeliv istället för att lägga krut på andras som du inte har med att göra.(Att du tycker dig ha anledning att peka finger åt den andra chauffören är ju minst lika intressant för mig;fastän ur en helt annan synpunkts aspekt;som jag tvivlar att du skulle förstå så mycket av.)

Den där som ser konstig ut, han ser finsk ut också.Han brukade mest fnissa åt initierande gärningsmans påhitt ,jag minns ett tillfälle då han knappt kunde hålla kvar bussen på vägen pga sitt skrattanfall.Wn annan gång kom jag på honom under bussfärd att sitat i telefon med en kollega och diskutera och lägga sig i vart ev.jag skulle i ett ärende.Jag trodde han skulle svimma när han plötsligt fick syn på mig bredvid sig mitt i samtalet om mig. Vid ett tillfälle yttrade han”På bussen måste jag vara trevlig mot dig”….????Har jag gjort denne korkskalle någonting Svar;nej!Ändå anser sig han han ha rätt att bete sig otrevligt mot mig pga att han ska skydda/har skyddat en incestpedofil ;sadistiskt lagd mot kvinnor.Hallå,vart är hjärntrafiken i detta resonemang.Samme busschaufför springer vid ett tillfälle och gömmer sig med sin fru och två flickor mellan hyllorna på Konsum och småfnissar(av ren skam förstås) medan de försöker gömma sig för mig.(som om jag skulle lägga krut på att tilltala sådana)…Hu!Tänk när äldsta dottern börjar fråga om varför mamma och pappa uppträdde som de gjorde vid bl a det tillfället?Och vad pappa sysslat med på sitt arbete?

Personligen skulle jag skämmas ihjäl som kvinna att ha en sådan man som vissa av chaufförerna;som bär sig som åt som de gör på sin betalda arbetstid mot en enskild kvinnlig passagerare .Att ha deltagit i en notorisk systematisk hetsjakt mot en enskild kvinna.Hu!

Eller den där fule lille chauffören med stora glasögon som kallar mig fula ord (sådant som vissa grabbar och gubbar kallar  det kvinnliga könsorganet för;hur full av skit  är inte han?

Eller den där mesige lismande typen,lite kalt svart hår kvar med stora fyrkantiga glasögon som tidigare flinade åt mig via backspegeln;han trodde att han var het;Åh God allvarligt;hur het är BajsElvis?Hu!

Det finns många fler att nämna men just nu har jag inte tid för mer.Återkommer inom kort med fortsättningen….

Annonser

Om drakpressen

Jag är författare, ännu så länge endast publicerat miniromaner och en och annan novell i tidningar under åren.Har även studerat sång hos operapedagog i flera år.Försöker få tid att revidera mina ca 2400 skrivna sidor.Det sistnämnda har jag försökt att få tid och energi till sedan jag flyttade till Gotland i augusti 2006.Dock har jag varken fått tid eller ro sedan jag flyttade hit utan istället utsatts för en veritabel hetsjakt av grabbar och gubbar anställda i offentlig tjänst vilkas konsekvenser har tagit upp mycket av min tid och energi.Detta och mycket annat kommer jag att skriva om i bloggen som jag bygger upp pö a på som andan faller på.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s