***Internationella Brottsoffrens dag****

F d åklagaren Sven-Erik Alhem, som numera kallar sig för  samhällsdebattör, bloggar om Brottsoffrens dag i Expressen.Den infann sig tydligen den 22;a februari och Alhems rekommendation var att tända ett ljus för brottsoffren.

Ja, det kan man ju förstås göra,men ännu bättre vore väl att rensa ut ibland korruptionen,i form av nepotismen och det närmast pennalistiska förhållandet till s k kollegor inom kåren?

Vare sig det nu handlar om poliskåren eller åklagar eller domarskrået, det andra stora problemet som är en enorm grogrund för korruptionen är väl just karriärismen som märks av mycket starkt när misstag och brott begåtts inom respektive yrkesområde.Slicka uppåt och sparka nedåt lyser som en röd tråd genom karriärstegen, och det är endast när vittring finns på en bättre tjänst pga en s k kollegas fall som vittnesmål lämnas.Eller om någon egens karriär känns hotad då kan plötsliga utpekanden ske av andra inom kåren-tydligen särskilt  vanligt inom poliskåren.

En lojalitet baserad på att få bästa möjligheten att få göra karriär -det låter ju inte precis som en kollegielojalitet-utan mest som en plan för egen vinnings skull.

Hur hemska kan då inte dessa myndighetspersoner bli om de känner sig hotade karriärmässigt;om de inte ens bryr sig om kollegor -hur långt kan de då inte gå gentemot civila som råkat komma i vägen för deras karriärlystnad?(Orsakat av ingen annan än dem själva genom brott de begått i tjänsten mot oskyldiga civila som då haft mage att påpeka,t o m anmäla dessa brott).

Mina erfarenheter är att dessa byråkrater är gränslösa i sin maktutövning och hämningslösa i sin förljugna självbild och  strävan efter att försöka bibehålla sin image;dvs den de inbillar sig att de har.

Gud nåde de brottsoffer som står upp och kräver rättvisa och att inga ,olagliga,hänsyn ska tas till myndighetsanställdas (ev.) brottsinblandade släktingar.

Avhumaniseringen av andra människor än kollegor inom kåren,eller om det råkar vara annat folk än  inom släkten.Vad sådant äcklar mig;hur kan någon ha en sådan hybris inom rättsväsendet;att han eller hon pga sitt namn eller ställning kan raljera om brottsoffer och skydda grova gärningsmän.

Samhällsdebattör-i min bok så innebär det att inte bara studera olika fenomen inom rättsväsendet utan även att analysera och attackera verbalt direkta orättvisor och än mer uppenbara olagligheter  kollegor emellan p g a tex släktskap.

Brottsoffrens dag låter lite som Internationella kvinnodagen-Ge dem en dag om året så hoppas vi på att de tar stryk och  håller käften övriga årets dagar

Annonser

Om drakpressen

Jag är författare, ännu så länge endast publicerat miniromaner och en och annan novell i tidningar under åren.Har även studerat sång hos operapedagog i flera år.Försöker få tid att revidera mina ca 2400 skrivna sidor.Det sistnämnda har jag försökt att få tid och energi till sedan jag flyttade till Gotland i augusti 2006.Dock har jag varken fått tid eller ro sedan jag flyttade hit utan istället utsatts för en veritabel hetsjakt av grabbar och gubbar anställda i offentlig tjänst vilkas konsekvenser har tagit upp mycket av min tid och energi.Detta och mycket annat kommer jag att skriva om i bloggen som jag bygger upp pö a på som andan faller på.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s