Ah Whitney Åh Whitney

Varför?Åh, Varför händer ett sådant öde som detta en artist som Whitney Houston?Att drunkna i badkaret med alla sina livvakter och hårfrisörskan bakom badrumsdörren?
Mitt hjärta går ut till hennes dotter och familj,hur hjärtslitande är inte detta för en 18-årig flicka att mista sin mor?Jag minns Whitneys röst och starka vackra utstrålning på scenen när hon brände av ”I`ll always love you” eller den där dansvänliga ”My love is your love”.
Så härligt långt ifrån dagens vulgärt utstyrslade (läs ”stylade”)s k sångerskor som desperat försöker dölja bristen på röst och utstrålning med lökarna närapå utanpå dressen.
Jag ska säga att jag inte lyssnat på skivorna på åratal men ibland under de senaste åren ,när någon hit spelats i någon mix, högg det till och särskilt till den så sentimentala men åh så vackert sjungna ”I know him so well”en duett med Dionne Warwick.Då var jag där mitt i sorgen av kärlekens brustna illusioner;smärtan;outhärdlig, ljuvt invirad i skönsången

En som gråter nu är Bobby Brown-vet inte om han gör det för sin egen skull eller för hennes.”Jag älskade henne”…,säger han nu tårfyllt från scenen med sitt nya band.
Jadu Bobby, den man älskar agar man INTE…Vart hittade du honom egentligen,.. Whitney?….En B-rappare utan look &;
stil?En som lärde dig allt om droger och som slog dig och kallade det för kärlek?Varje gång jag hör hans namn eller ser honom tänker jag bara på Frank Zappas ”Bobby Brown” Texten;”Hey there people I`m Bobby Brown,they say I`m the cutest boy in town,My car is fast, my teeth is shiney I tell all the girls they can kiss my heinie Here I am at a famous girl Im dressin sharp n im Actin cool and I`m a handsome son of a gun;watch me now I`m going down
Oh God I am the american dream I do not think Im too extreme An Im a handsome sonofagun Im gonna get a good job n be real rich (I wonder wonderWonder wonder)….”
An I’ll do anything to get ahead
I lay awake nights sayin, thank you,girl!
Oh god, oh god, Im so fantastic!
And my name is bobby brown
Watch me now, Im goin down,
And my name is bobby brown
Oh God I am the american dream
But now I smell like vaseline
An Im a miserable sonofgun

Tyvärr missade många Zappas ironi, vilket är ännu en av livets stora ironier eftersom han var ju grovt ironisk i denna text ,och någon som den definitivt verkar ha gått spårlöst förbi är just denne Whitney`s ex.Bobby Brown;Vilken ironi att Zappa anade namnet innan gubben dök upp!Jag vill inte verka respektlös men Lill Lindfors melodin kommer i mitt huvud;”Han går som en …pimp,han klär sig som en …pimp och han gör det som en pimp ska… ( ehh…NOT)

Elvis ,en annan stor artist som gick alldeles för tidigt,bespottad och hånad under de sista åren,precis som Whitney blivit av slasktrattstidningarna just under de senaste åren.Tänk om Elvis hade mött en annan som dog ung,Jussi Björling, en gemensam konsert med dessa två på grönans scen;två ljuva stämmor ,Elvis ömma och ibland raspiga röst och Jussis ömma och kyla/hetta mixade;vilken gudasänd konsert det hade blivit.Och tänk om Whitney och Pavarotti hade mötts i några duetter;bådas starka röster;vibratona hade dansat i natten!
På din färd till änglarna i himmelen Whitney, önskar jag att du svävar på lätta vingar till ABBAs ”The Eagle” .. rytmen däri bär dig hela vägen igen….

.

Annonser

Om drakpressen

Jag är författare, ännu så länge endast publicerat miniromaner och en och annan novell i tidningar under åren.Har även studerat sång hos operapedagog i flera år.Försöker få tid att revidera mina ca 2400 skrivna sidor.Det sistnämnda har jag försökt att få tid och energi till sedan jag flyttade till Gotland i augusti 2006.Dock har jag varken fått tid eller ro sedan jag flyttade hit utan istället utsatts för en veritabel hetsjakt av grabbar och gubbar anställda i offentlig tjänst vilkas konsekvenser har tagit upp mycket av min tid och energi.Detta och mycket annat kommer jag att skriva om i bloggen som jag bygger upp pö a på som andan faller på.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s