***Låt husdjur och s k bruksdjur själva få välja sin mat***

http://www.expressen.se/nyheter/1.2549081/hans-katter-far-inte-vara-veganer

En artikel som har några månader på nacken men vill ändå få kommentera denna,och vissa rabiata bloggares kommentarer,som i mina ögon verkar ha noll koll på fakta.Tex ”Karpstryparn” verkar omedveten om att strypning är plågeri,vare sig det drabbar en människa eller en karp?

Har inte någon av de skällande och polisanmälare hört eller läst in sig på senare års forskning?

Det finns redan flera stora väletablerade producenter av katt och hundmat (och andra djurs foder) som säljer helvegetariskt foder.Detta innebär att inget annat djur behövt plågas/mördas för andras mat,däremot är alla tillsatser som tex taurin,fettsyror och sådant tillsatt i fodret som tex katter behöver för sitt nervsystem.Det finns alltså ingen risk för brist för något djur,tvärtom är flera smittorisker borttagna för husdjuren.Tex så är ju djurfoder tillverkat på slaktrester och innehåller också en hel del aska ,(om man studerar innehållsförteckningen närmare);alltså den del av köttet som ratats som ”människoföda”.Och med tanke på hur resterande köttdelar har orsakat många smittoutbrott så torde ju dessa slaktrester vara ännu värre.

Detta är ungefär samma sak som det som snart ska börjas sälja till människor ,kött och fisk som producerats på kemisk väg,dvs ifrån början har ”riktigt” kött och fisk genmanipulerats för att kunna massproduceras utan att plåga någon annan levande varelse.

Givetvis så har storföretagen inte haft någon tanke på om någon plågas eller ej för att de ska tjäna pengar på sina produkter ,utan sett en ekonomisk vinning i detta ,liksom det faktum att jorden inte klarar av hur mycket utsläpp som hels t e x kopruttar och sådant som sprids i atmosfären,(och då är ändå inte världens bilism och industriers utsläpp inräknade).Jag menar,tom multikommersiella företag inser att det är svårt att nasa kött och fisk om jorden inte finns kvar;inga pengar alls att tjäna.

Jag förstår inte heller det stora ramaskri som varit var gång genmanupilation kommit på tal,t e x vid vissa soyabönors tillverkning. Hallå!;,om man som  köttätare törs äta både ”hormonberikade” och pencillinstuvade och avföringstäckta  ko/tjur och kalvar,fåglar  som mat;är inte ni rädda för att smittas av s k ”galna kosjukan” eller s k ”svinpesten”eller s k fågelinfluensan” ;alla orsakade av människans massindustri av djurplågeri/mord.

Hur kan man då låta sig retas av ett faktum att på ett mycket humanare livssätt för alla levande och dessutom nyttigare och riskfriare föda att inta?Plus att man räddar moder Jord från att förintas av alla utsläpp från s k djurhanteringen och också gynnar tredje världen som kan öka på sitt jordbruk för att kanske en dag få se självförsörjning,och inte som nu svält och lidande.

”Det är synd om människorna” sa Strindberg ,jodå men mer synd om andra djur som drabbats av de förstnämnda säger jag.

Inte ens Jesus ord är förlåtande tycker jag ”Förlåt dem fader för de veta inte vad de göra” (och då var det ändå Guds son(en Homo Sapiens) som människorna fyllda av hat  hade ihjäl)….

Annonser

Om drakpressen

Jag är författare, ännu så länge endast publicerat miniromaner och en och annan novell i tidningar under åren.Har även studerat sång hos operapedagog i flera år.Försöker få tid att revidera mina ca 2400 skrivna sidor.Det sistnämnda har jag försökt att få tid och energi till sedan jag flyttade till Gotland i augusti 2006.Dock har jag varken fått tid eller ro sedan jag flyttade hit utan istället utsatts för en veritabel hetsjakt av grabbar och gubbar anställda i offentlig tjänst vilkas konsekvenser har tagit upp mycket av min tid och energi.Detta och mycket annat kommer jag att skriva om i bloggen som jag bygger upp pö a på som andan faller på.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s