***En kvinnas ålder är alltid viktig för att göra henne oviktig- en mans är alltid till hans fördel

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article14087367.ab

Ja, suck nu har jag tvingats skriva denna skrift också;ett av de mest alltid feltolkade och uttröttande ämnena i vår tid -åldersfascismen mot kvinnor.I detta fall är det vissa som har synpunkter på en kvinnas ålder att få bli MOR.Det värsta är att det ofta är kvinnor som har åsikter om andra kvinnors(i det här fallet)ålder att bära och föda fram sitt barn.

Tvingas konstatera att det mycket sällan kommenteras till en 30-årig gravid kvinna i sällskap med en 30+30 års man om ålders ev.betydelse?

Sedan har vi ju det där om vilkas gener som är bättre än andras?En 50-åring kan ju bära på mycket bättre gener än en 20-åring, så vems kvalitet ska ses som den bästa?Nästa steg är väl rasbiologins?

Nå, en kvinnas ålder har väl alltid endast sett genom mäns ögon,(även när giftiga kommentarer serveras av en kvinna om en annan kvinna) bakom dennas rygg.det är som om kvinnors utseende,göranden och havanden ,och tyckanden alltid ska tydas personligt medan mäns kommentarer tyds universiellt.Och vad är det om inte diskriminering?Även om det mesta av många mäns kommentarer om kvinnor knappt förtjänar ett svar,för att påståendet säger mer om mannen än det kön han kommenterar så finns det en återkommande sak som sticker upp sitt fula tryne.Och det är just detta om vad en kvinna har rätt att göra eller inte göra,relaterat till ålder,utseende,intelligens  eller vad det månde röra.Det är rätten  för kvinnan att göra vad hon vill med sin kropp och när den rätten tafsas på ,det vill säga av män, då blir de sura och förbannade;och varför?Jo för att de inte får sitta där och tafsa o kvinnans innersta gömslen.Unni Drougge uttryckte detta mycket träffande i sin blogg;jag minns inte exakta frasen men ca; ”det raseri man finner hos män som nekas rätten till att offentligt se och beskriva och rota i en kvinnas vagina och tjata om bröst”.

Men om det är männens ”orsak” till bitterhet mot kvinnor,vad är då de kvinnors orsak till att de attackerar andra kvinnors livsval?Har de själva månne låtit män rota om därnere på dem;lite siådär som vissa män kan vilja ,och att dessa kvinnor inte sagt ifrån då?

Kan det vara denna bitterhet som syns i deras uppträdande mot  andra kvinnor som ,helt uppenbarligen, inte ser sig själva som mäns ägodelar?…

 

Annonser

Om drakpressen

Jag är författare, ännu så länge endast publicerat miniromaner och en och annan novell i tidningar under åren.Har även studerat sång hos operapedagog i flera år.Försöker få tid att revidera mina ca 2400 skrivna sidor.Det sistnämnda har jag försökt att få tid och energi till sedan jag flyttade till Gotland i augusti 2006.Dock har jag varken fått tid eller ro sedan jag flyttade hit utan istället utsatts för en veritabel hetsjakt av grabbar och gubbar anställda i offentlig tjänst vilkas konsekvenser har tagit upp mycket av min tid och energi.Detta och mycket annat kommer jag att skriva om i bloggen som jag bygger upp pö a på som andan faller på.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s