***Tänk på att du är en del av andra resandes upplevelse****

 

.Jag sitter på bussen på väg hem från staden en lördagseftermiddag.Mycket folk och det regntunga mörkret sluter sig omkring den skrikigt lysrörsupplysta bussen.En stark lukt av alkohol tränger sig på,i ögonvrån ser jag hur en gubbe jag vagt känner igen stirrar innan slår sig ned snett över gången vid fönsterplatsen .

Lite senare får han sällskap av ett yngre par som stiger på ,nja kvinnan är yngre,hennes sällskap är nog några år han,de verkar känna varandra,och nu är gubben mycket talför.Jag misstänker ett samband mellan munlädret och spritlukten.

Jag lyssnar på Lauryn Hill i lurarna men gubbens röst är så hög att jag inte kan undgå att höra  och jag ser att andra passagerare också reagerar.

Det är någonting om att ”människor som ser sura ut är det värsta han vet”..han mal det där om och om igen så att man börjar tänka att han tror att de två artigt skrattande lider av ett förståndshandikapp eller kanske han själv.

Vid det här laget så sitter han vriden med kroppen utåt gången och glor uppfordrande på mig medan han mal på.Flickan i sällskapet skrattar närmast hysteriska gapskr.att nu och den fule karln i henne sällskap småfnissar nervöst.

Och då inser jag att han sitter och insinuerar detta om mig;att jag skulle se sur ut då.Återigen kommer den där tanken om mannens oändliga fåfänga till mig;Fula män tror alltid att de är attraktiva säger den senaste bevisade studien i detta ämne, medan vackra män däremot aldrig begår det misstaget.

I själva verket är det ju den gamle fule gubben som är sur för att jag inte uppmärksammat honom,och det ska han begåva hela bussens (ofrivilligt åhörande) passagerare med.

Så här för din information din finkelstinkande fule fete gubbe;jag ler aldrig åt någon som inte är vacker och fräsch;jag ser inte ens fula gubbar eller grabbar för den delen.(Jag vet ju att skönheten sitter på insidan,men den här gubben saknar ju helt bestämt även en vacker insida).

Tänk om jag skulle basunera ut på bussen hur den där örhängespluppförsedde skallige ”pojkvännen” till ”hysteriska skrattet”(gubbens sällskap) får mig att må illa ;riktigt illa av hans fulhet;Hu!Än värre när han hade halvlångt morotsfärgat hår,;tunna testar med flinten ovanpå;en gång när han satt och läste ”Box 21” och sedan började stirra på två barn tvärsöver gången på ett mycket obehagligt sjukligt sätt under en lång stund .Tills han märkte att jag och en annan kvinna hade uppmärksammat hans sjuka beteende, då  försökte han slita sin blick från barnen tills han slutligen hoppade av bussen.

That`s all for today folks`…som Disneyfiguren brukade säga

Annonser

Om drakpressen

Jag är författare, ännu så länge endast publicerat miniromaner och en och annan novell i tidningar under åren.Har även studerat sång hos operapedagog i flera år.Försöker få tid att revidera mina ca 2400 skrivna sidor.Det sistnämnda har jag försökt att få tid och energi till sedan jag flyttade till Gotland i augusti 2006.Dock har jag varken fått tid eller ro sedan jag flyttade hit utan istället utsatts för en veritabel hetsjakt av grabbar och gubbar anställda i offentlig tjänst vilkas konsekvenser har tagit upp mycket av min tid och energi.Detta och mycket annat kommer jag att skriva om i bloggen som jag bygger upp pö a på som andan faller på.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s