***Inhumaniteten förkroppsligad***

 

Ja, här man ännu ett exempel på hur det (inte) fungerar på Gotland med djurskyddet här på ön.Här polisanmäler vissa personer rävar för att de söker mat till sina ungar och sedan kommer jägarna(lustmördarna) och skjuter familjefadern.

Jag önskar er medverkande till detta illdåd en god jul fylld med både kräksjukan och matförgiftning;det är det minsta ni har gjort er förtjänta av.

 

Kopierad artikel ur GT

Polisanmälda räven är skjuten

Osäkert om resten av rävfamiljen kommer att jagas

Nu har sagan fått sitt slut för en av de fyra närgångna rävar som har förföljt och anfallit boende och deras hundar vid lasarettsområdet i Visby.

I går morse sköts pappan i rävfamiljen nära strandpromenaden i Visby.

Foto: Tommy Söderlund
Laddar...

Det är troligtvis den så kallade ”gammelräven”, man skjutit. Det är den räv som ställt till problem för boende i området den senaste tiden.

I helgen fick en kvinna nog efter att en räv förföljt henne och hennes hund.

Hon polisanmälde räven. Tidigare ska samma räv ha hamnat i bråk med en annan hund vid Göransgården.
Polistillstånd
De boende i området vittnar om att man sett fyra rävar regelbundet sedan i somras, två vuxna och två ungar.

I helgen kallades ett par av regionens jägare in, tidigare kallade kommunjägare, som får lov att skjuta inom tätbebyggt område.

Det är polisen som gett jägarna tillstånd att skjuta i Visby, och samhällsbyggnadsförvaltningen gav det slutgiltiga tillståndet, då rävarna bedöms vara en sanitär olägenhet på en allmän plats.
Säkerheten främst
Trots att man sett rävarna flera gånger under helgen fick man inget bra läge att skjuta. Men så, igår morse, siktade Ove Hammarberg räven nere i vallen mellan bron till Göransgården ochsstrandpromenaden.

– Jag stod uppifrån och sköt och det var lugnt och säkert, säger Ove Hammarberg.

Andreas Söderberg är ansvarig samordnare för den grupp av nio jägare som får lov att kallas in när djur ska skjutas inom tätbebyggt område, som i Visby.

– Den allmänna säkerheten sätts främst. Inte minst vill vi undvika att folk ser när vi skjuter djuren. Det kan väcka anstöt.
Förlorad instinkt
Går det inte lika bra att placera ut fällor?

– Jo, det går. Men just här inne i stan riskerar vi att folk saboterar fällorna.

Varför tar rävar sig in till stan?

– Det börjar med att de hittar mat i sopsäckar eller komposter. Eller att folk börjar mata dem. De förlorar snabbt sin jaktinstinkt och blir tama när de märker att människor inte är så farliga, säger Andreas Söderberg.

Är rävarna farliga?

–  Jo, nu har det varit bråk med hundar och då kan det fortsätta. Och rävar kan döda hundar och katter, men de är inte farliga för människor.
Avvaktan
Vilket öde de andra tre i rävfamiljen går till mötes, är än så länge oklart.

– Vi ska prata med dem som bor där. Om de fortsätter att ha problem med rävarna så får vi fortsätta jakten, men i nuläget avvaktar vi, säger jägaren Ove Hammarberg.

Annonser

Om drakpressen

Jag är författare, ännu så länge endast publicerat miniromaner och en och annan novell i tidningar under åren.Har även studerat sång hos operapedagog i flera år.Försöker få tid att revidera mina ca 2400 skrivna sidor.Det sistnämnda har jag försökt att få tid och energi till sedan jag flyttade till Gotland i augusti 2006.Dock har jag varken fått tid eller ro sedan jag flyttade hit utan istället utsatts för en veritabel hetsjakt av grabbar och gubbar anställda i offentlig tjänst vilkas konsekvenser har tagit upp mycket av min tid och energi.Detta och mycket annat kommer jag att skriva om i bloggen som jag bygger upp pö a på som andan faller på.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s